Wij leveren tot aan uw deur. Afhalen is mogelijk.

ONZE NIEUWSTE SPIRIT stellen we voor tijdens onze Winterhappening op 25 & 26 november 2023. Kom langs!

Kan je niet komen naar onze Winterhappening? Gebruik de code WH2023 en ontvang je korting. De korting is enkel geldig op 25 & 26 november 2023. We leveren het aan huis.

Valdovinos roble

€9,35
Verzending binnen de 2 werkdagen Bij bestelling voor 21u00
Dezelfde dag uw bestelling gratis ophalen Van maandag t.e.m. zaterdag
Levertijd: 3 tot 5 dagen.

Bodegas Valdovinos is een familiebedrijf van de vierde generatie. Vader en zoon Valdovinos zijn in 1998 toegetreden tot de DO Somontano. De bodega is gelegen in de gemeente Antillón (Huesca), in de noordoostelijk deel van Somontano, een vallei genesteld tussen de rivieren Alcanadre en Guatizalema, een gebied waar traditioneel veel wijn wordt gemaakt.

Bodegas Valdovinos wordt bevoorraad door zijn eigen wijngaarden, die meer dan 50 jaar oud zijn en gelegen zijn op ongeveer 500 m boven de zeespiegel. De koele en vochtige wind van de Atlantische Oceaan gecombineerd met de warmere wind uit de Middellandse zee resulteert in een eigen klimaat waardoor de wijnen van deze regio de optimale rijpingsgraad bereiken en kenmerkend fruitig en soepel zijn. De wijngaard wordt niet bevloeid en de opbrengst is niet hoger dan 4000 kg/ha. De grond is matig steenachtig gecombineerd met losse zandgronden.

De bodega spant zich in om de traditionele wijnbereiding te combineren met modernere technieken. Het resulteert in een wijnen waarin u de passie voor het bereiden van wijn proeft. Hun identiteit weerspiegelt zich in het glas van deze wijn.

  • Druivensoorten: Merlot en Cabernet-Sauvignon.
  • Bereiding: Na ontstelen en pletten, blijft de most 3 weken bij de schillen. Verder fermenteren ze in roestvrij stalen tanks bij een gecontroleerde temperatuur van 28°C. Vervolgens ligt het op 5 maanden op vat van Amerikaanse en Franse eiken.
  • Smaak: Kersenrood van kleur kent het een comfortabele neus van fruit waaronder rode bessen. Het is een gestructureerde wijn met een goed zuurgraad en zachte tannines.
  • Serveertemperatuur: 12-14 ° C

 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen